Untitled Document

Categories

Some questions of Ratio and proportion

Feb

22

2013

 

Some questions of Ratio and proportion

1 . 15 men can earn 2400 in 4 days . How many men will can earn Rs. 3600  in 6 days .

Ans – 15

2.In an NCC camp of 300 cadets , there was enough food for 22 days , But as some more cadets joined the camp on the very first day , the food was exhausted in 20 days only . The number of cadets joined later was  what ?

Ans – 30

3. In the income of A is 10% more than that of B and the income of B is 20% less  than that of C then the incomes of A , B and C are respectively in the ratio of what ?

Ans – 22: 20: 25

4. The ratio between male and female in a bus at stop 1 was 3:1 . 16 passengers get down and female ride at stop 2 Now the ratio of m ale and female is 2:1 .What was the total number of persons in the bus stop 1 ?

Ans – 64

5 . A bag contains one ruppe , fifty paise and 25 paise coins in the ratio of 2:3: 4 .If total amount is rupees 180 the number of fifty paise coins is what ?

Ans – 120

6.The ratio of profit between two partners is 2: 7 and difference of terns is 40 . Find the proper ratio

Ans – 16:56

7.The differences of two numbers is 45 % of their sum .The ratio of larger number to smaller one is

Ans – 29:11

8.The ratio of present age of A and B is 2: 3 .after 6 years this ratio will be 3:4 .The present age of A is

Ans :6 years

9.In a mixture of 60 litres , the ratio of ethanol to ether is 4:1 .How much ether must be added to the mixture to make the ratio 2:1

Ans 20

10 . The proportion of Zinc and copper in a brass piece is 4:5 .How much zinc will be there in 180 kg of such a piece?

Ans – 80 KG

In: Maths Asked By: [1 Grey Star Level]
Important Links for G.K/.

Comment on this Note

You must be Logged In to post Notes.

Not a member yet? Sign Up Now »



G.K. Queries

Notes for B.Ed

Notes On Accounts

Follow Us : F  T  G+

Study Abroad

Banking Sector

English Literature

Find Institutes
Career

C.TET

Ceramic Engineering

Land Scape designing
Ask and Answer

Maths for competitive exams

G.K.Notes for competitive exams

Some important links for competitive exams


Home  ||   About  ||  Sign Up Now  ||   Log In


Copyright © 20013- 2014 Gyandaata.com, All rights reserved.