Untitled Document

Categories

Some question answers of Probability

Mar

17

2013

1)      A cricket team has 15 members of whome only 5 can bowl . If the names of the 15 members are put into a hat and 11 are drawn at random , then the chance of obtaining an eleven containing at least 3 bowlers is

a)      7/13

b)      11/15

c)       12/13

d)      12/15

 

2)      8 coins are tossed simultaneously . The probability of getting at least 6 heads is –

a)      57/64

b)      229/256

c)       7/64

d)      37/256


3. From a pack of cards, two are drawn, the first being replaced before the second is drawn . The probability that the first is a diamond and the second is a king will be –

a)13/4

b) 5/52

c)1/52

d)52

 

 

4)      A number is chosen at random among the first 120 natural numbers . What is the probability of the number chosen being multiple of 5 or 15 ?

a)1/5

b) ¼

c) 5/9

d)4/9

5) Three dice are rolled .What is the probability of getting different faces ?

a) )1/3

b) ¼

c) 5/9

d)4/9

6) What is the probability that three persons selected at random will be born on different days of the week?

a) 48/49

b) 2/3

c) 30/49

d) 36/49

 

7) The probability of having a king and a queen when the two cards are drawn at random from the pack of 52 cards is –

a) 16/663

b) 8/663

c)4/663

d)2 /663

8) A card is drawn from an ordinary pack and a gambler bets that it is either a spade or an ace . The odds against his winning are –

a) 9:4

b) 9:5

c)9;6

d) 9:8

9) The probability that a leap year , selected at random contains 53 Sundays is –

a) 1/3

b) 2/7

c) 3/7

d) 4/3

10) The probability of solving a problem by three students is ½ , 1/3 and ¼ respectively . The probability  that the problem is solved is equal to

a) 1/3

b) 1/ 2

c) ¼

d) ¾

 

Answers – 1)d

2)d

3) c

4) a

5)c

6)c

7)b

8)a

9)b

10) d

In: Maths Asked By: [210 Blue Star Level]
Important Links for G.K/.

Comment on this Note

You must be Logged In to post Notes.

Not a member yet? Sign Up Now »



G.K. Queries

Notes for B.Ed

Notes On Accounts

Follow Us : F  T  G+

Study Abroad

Banking Sector

English Literature

Find Institutes
Career

C.TET

Ceramic Engineering

Land Scape designing
Ask and Answer

Maths for competitive exams

G.K.Notes for competitive exams

Some important links for competitive exams


Home  ||   About  ||  Sign Up Now  ||   Log In


Copyright © 20013- 2014 Gyandaata.com, All rights reserved.