Untitled Document

Categories

Some question answers of Maths with answers

Feb

25

2013

1 . A train covers a distance of 1560 kms in 26 hous . What is the speed of the train?

a) 72 km/hour    b ) 62 Km /hour   c) 68 km / hour    d ) cannot be determined

Answer   a

 

2 ) The product of two consecutive number is 4488 . Which is the smaller number ?

a) 62     b ) 71    c) 66   d) 65

Ans – b

 

3) What would be the compound interest obtained on an amount of Rs 1250 at the rate  of 8 P.C. P.A.

a) 200        b) 208   c) 212   d) 220

Ans – d

 

4 ) An owner of a stationary shop charges his customer 28% more than the price .If the custmer paid 4544 for school books then what was the cost price of the school books ?

a ) 3550     b) 3500  c) 3450    d ) 3400

Ans C

5) The average age of a man and his son is 33 years . The ratio of their ages in 8:3 respectively . What is the man’s age ?

a) 48 years    b ) 44 years   c) 42 years    d ) 50 years

Ans- a

6) A Canteen requires 21 dozen  bananas for a week . How many dozen bananas will it require for 54 days ?

a) 162     b) 1944    c 165      d) 2052

Answer – d

7) The difference between 58% of a number and 39 % of a number is 247 .What is the 62 % of that number ?

a ) 1300       b ) 806     c ) 754   d ) 1170

 

Ans – a

 

8 )The average of 5 consecutive numbers ABCD and E is 48 . What is the product of A and E

a ) 2162     b ) 2208    c ) 2024   d ) 2300

Ans – d

9) The cost of 5 chairs and 8  tables is Rs 6574 .What is the cost of 10 chairs and 16 tables ?

a) Rs 15674     b ) 16435       c ) 13148   d ) None of these

Answer – c

10 ) If an amount of Rs 50176 is distributed equally among 32 persons how much amount would each person get ?

a) 1555    b ) 1478    c) 1460     d ) 1568

Answer – b

 

11) The average of five numbers is 50.8 . The average of the first and the second numbers is 29 . The average of the fourth and the fifth numbers is 66.5 . What is the third number ?

a) 65     b )   73    c ) 63    4 )  77

Answer – C

12 )A train covers 430 km in 5 hours . The speed of a bike is half the speed of train . How much time will the bike take to cover a distance of 301 km

a) 6 hours     b  )   7 hours   c)  8 hours     d ) 9 hours

Answer – b

In: Maths Asked By: [10 Grey Star Level]
Important Links for G.K/.

Comment on this Note

You must be Logged In to post Notes.

Not a member yet? Sign Up Now »



G.K. Queries

Notes for B.Ed

Notes On Accounts

Follow Us : F  T  G+

Study Abroad

Banking Sector

English Literature

Find Institutes
Career

C.TET

Ceramic Engineering

Land Scape designing
Ask and Answer

Maths for competitive exams

G.K.Notes for competitive exams

Some important links for competitive exams


Home  ||   About  ||  Sign Up Now  ||   Log In


Copyright © 20013- 2014 Gyandaata.com, All rights reserved.